Meer over

Betrokkenheid

Duurzame supply-chain

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is de standaard binnen de Sockshouse organisatie.

Planet, people and profit gaan goed samen.

Interne afdeling

Wij hebben intern en op de verschillende locaties een toegewijd team om onze leveranciers te controleren, te begeleiden, te trainen en support te bieden bij het uitvoeren van audits. We zijn hiermee direct actief aanwezig op de verschillende productielocaties.

 

Onafhankelijke Audits

Oeko-Tex is een onafhankelijk certificeringssysteem voor textielproducten. Het doel van Oeko-Tex is om consumenten te beschermen tegen schadelijke stoffen in textiel en om duurzame productiepraktijken te bevorderen. Producten die het Oeko-Tex logo dragen, voldoen aan strenge normen voor chemische stoffen en zijn getest op veiligheid en milieu. Wij hebben sinds 2016 een eigen certificaat en sinds 2020 is dit aangevuld met een Oeko-tex certificaat voor Organic Cotton en een certificaat voor Gerecyclede materialen via Centexbel.

GOTS (Global Organic Textile Standard) is een internationaal erkend certificeringssysteem voor biologische textielproducten. Het garandeert dat textiel gemaakt is van biologisch geteelde materialen, vrij van schadelijke chemicaliën. GOTS stelt sociale en milieunormen vast in de gehele productieketen, waardoor duurzaamheid en transparantie worden gewaarborgd. Wij zijn sinds 2019 gecertificeerd via Control Union.

OCS Organic Content Standard is een internationaal erkend certificeringsprogramma dat het hoeveelheid biologisch materiaal in een product verifieert. Het zorgt ervoor dat het biologische materiaal van boer tot eindproduct traceerbaar is. OCS bevordert transparantie en vertrouwen in biologische claims in de textielindustrie. Wij zijn sinds 2019 gecertificeerd via Control Union.

GRS Global Recycled Standard is een certificeringsprogramma voor textielproducten gemaakt van gerecycled materiaal. Het stelt normen en eisen vast voor de traceerbaarheid en inhoud van gerecyclede materialen in producten. Wij zijn sinds 2022 gecertificeerd via Controle Union.

FSC staat voor Forest Stewardship Council, een internationaal erkend certificeringssysteem voor verantwoord bosbeheer. Het FSC-keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit bossen die beheerd worden volgens strikte sociale, ecologische en economische normen. FSC bevordert duurzaam bosbeheer, behoud van biodiversiteit, bescherming van inheemse gemeenschappen en verantwoorde houtproductie om wereldwijde bosdestructie tegen te gaan.

CO2 reductie

Waar mogelijk proberen wij zoveel mogelijk gebruik te maken van Europese productiefaciliteiten om de transportafstanden te beperken en gebruik te kunnen maken van zuinigere voertuigen om de logistieke CO2-uitstoot te verminderen.

Learn more?

Contact our specialists

Or leave a message

    In welke merken heeft u interesse?